• מחבר:
  • זמן קריאה:זמן קריאה 4 דקות
דף הבית » מאמרים » ניהול מוניטין
ניהול מוניטין

ניהול מוניטין בגוגל

קרה לכם פעם שחיפשתם את השם שלכם או את שם המותג שלכם והופיעו בתוצאות החיפוש של גוגל תוצאות לא ראויות שלא משקפות אתכם ורק יכולות לגרום נזק לשם שלכם? אין סיבה לדאגה, יש מה לעשות עם זה וזה נקרא ניהול מוניטין!

ברגע שרואים עליכם תוצאות לא טובות בגוגל זה ימנע מאנשים לעשות אתכם עסקים וימנע מלקוחות לקנות מכם, וזה הרושם הראשוני שהאדם שמחפש אתכם יראה וזה אף פעם לא נראה טוב והדבר האחרון שאתם רוצים שיקרה לכם.

ניהול מוניטין ברשת
דוגמא למה שלא נרצה שיופיע

מה זה אומר בעצם ניהול מוניטין בגוגל?

בניהול מוניטין בגוגל או בשמו באנגלית Online Reputation Management (ORM) – אנחנו לא מסירים תוצאות שכבר נמצאות בגוגל, כי ברוב המקרים זה פשוט בלתי אפשרי. מה שכן אפשר לעשות זה לייצר המון תוצאות אחרת טובות שהם יגיעו למקומות הראשונים בגוגל וישתלטו עליו, ואז אוטומטי הדפים הגרועים שעושים לנו את הנזק ידחפו לתחתית תוצאות החיפוש ומעבר לשם.

ניהול מוניטין ברשת מורכב בין היתר מקידום אורגני בגוגל ועד קידום ברשתות חברתיות וכמובן יחסי ציבור.

הרבה פעמים יש כתבה לא טובה על האדם באתרים חזקים כמו גלובס YNET ועוד, ואתרים פשוטים לא יכולים לעקוף אותם בתוצאות החיפוש. ולכן מה שנרצה לעשות זה שיעלה מאמר נוסף באותו אתר נניח גלובס ששם נגיד דברים טובים על האדם, ואת המאמר הזה נקדם חזק בגוגל כדי שיהיה יותר רלוונטי ויעקוף את המאמר הראשון.

המטרה העיקרית שלנו בסופו של התהליך של הניקוי שם זה להצליח לבנות דימוי חיובי (או לפחות ניטראלי) כלפי האדם או המותג אותו נרצה לקדם בגוגל וברשת.

(באירופה קיים כיום חוק בשם "הזכות להישכח" זה חוק שנקבע ב-2014 שנותן לאנשים פרטיים את הזכות לבקש מגוגל להסיר תוצאות מסוימות של חיפושים שקשורים לשמו של אותו האדם. ומנועי החיפוש חייבים יצטרכו לבדוק האם המידע המדובר הוא – לא מדויק, לא מספיק, לא רלוונטי או מוגזם, והאם יש עניין גדול לציבור בכך שהמידע יישאר בתוצאות החיפוש של גוגל.)


מה ההבדלים בין ניהול מוניטין לקידום אתרים אורגני ?

בקידום אתרים אורגני אנחנו בדרך כלל ניקח ביטוי מסויים על דף אחד, ואת הדף הזה נרצה לקדם בשביל שיהיה במקום הראשון בתוצאות החיפוש של גוגל.

בניהול מונטין אנחנו עושים פעולה הפוכה – אנחנו לוקחים ביטוי מסוים אחד, ואנחנו מקדמים אותו מעשר דפים שונים בשביל שיגיע לעמוד הראשון בתוצאות החיפוש של גוגל.

טיפ:

כבר מעכשיו ואפילו אם השם שלכם טוב ונקי, מומלץ לבנות לעצמכם תשתית מוניטין חיובית. שגם וחלילה יעלה עליכם משהו שלילי בגוגל או ברשת, יהיה לזה קשה להגיע למקום הראשון בגוגל.


אז איך עושים תכלס' ניהול מוניטין ברשת?

  • נכסים דיגיטליים בגוגל – קונים דומיינים, פותחים עליהם אתרים/בלוגים/דפים/קורסים, וכל דבר שאפשר לקדם לתוצאות הראשונות בגוגל על השם שלכם או שם המותג שלכם.
  • כתבות טובות על השם שלכם – לשלם לאתרים חזקים כמו ווינט/גלובס/מאקו/וואלה ועוד, שיעשו עליכם כתבות (כמובן על דברים טובים שעשיתם) ואז מכוח החוזק של האתר הכתבה תתקדם למקומות הראשונים.
  • הפצת תוכן – בין אם דרך מאמרים באתרים אחרים בטקסט עוגן על השם שלכם, ולפתוח עוד אתרי תוכן של עצמכם ששם תפיצו תוכן טוב עם חותמת של השם שלכם.
  • קידום ממומן – לפרסם כתבות טובות שעשיתם או שעשו עליכם דרך גוגל/טאבולה/אאוטבריין/פייסבוק/אינסטגרם ועוד, כדי שיכניסו טראפיק לכתבה שאומרת טוב עליכם וזה יעזור לכתבה להתקדם בגוגל.
  • רשתות חברתיות – לפתוח על השם שלכם פרופילים בכל סוגי הרשתות החברתיות כמו- פייסבוק/אינסטגרם/יוטיוב/לינקדין/טוויטר/פינטרס/סלייצר, וכל רשת חברתית שניתן לפתוח שם יוזר שמופיע שם השם שלכם.
  • גוגל לעסק שלי – Google My Business זה עוד דבר שחשוב לפתוח על שם של בן אדם שנרצה לקדם, מכיוון שזה תופס מקום ונפח בתוצאות החיפוש וכמובן מושך גם את העיניים של הגולש.

הערה חשובה! ברגע שאתם מחפשים כל הזמן את השם שלכם ומקליקים על הכתבה עם השיימינג שעשו עליכם כדי לראות מה קורה איתה, אתם רק מגדילים את הכוח של הכתבה הזאת! מכיוון שגוגל רואה שאנשים מקליקים על המאמר הזה כל הזמן ונשארים שם, ולכן גוגל תמשיך להציג את זה במנוע החיפוש.