איך מזהים אתר טוב ואמיתי?
הרבה מקדמי אתרים או בעלי עסקים קטנים שמקדמים את העסק שלהם, מתלבטים איך מזהים אתר טוב בשביל להוציא ממנו קישורים חיצוניים בשביל הקידום SEO לאתר שהם מקדמים.
נביא פה עכשיו כמה טיפים שיעזרו לכם לקבל החלטה נכונה ( :
אז מה נחשב לאתר טוב בעצם?
1 | הרמה של השפה – הרבה פעמים יוצא שהתוכן באתר כלשהו הוא כתוב בעברית, אך לא בעברית מדוברת ותקינה (למשל: "הם יצאו לטייל בגזוזטרה") וזה יכול לפגוע בדירוג האתר, ולכן צריך תמיד לדאוג שהאתר יהיה קריא וטוב וכמובן מתאים לשפה המדוברת.
2 | איכות התוכן באתר – שאנחנו מביאים לרובוטים (AI) לכתוב לנו את האתר או לכותבי תוכן גרועים, הרבה פעמים יוצא שהם מעתיקים או קצת משנים מהמקור שהם קראו והתוכן לא יוצא מושקע ואיכותי בכלל.
בשונה מנניח כותב תוכן שהוא גם קופירייטר אז התוכן שלו יוצא הרבה יותר מוצלח ושיווקי, וכאלה אתרים צריכים לחפש כי הם פשוט מקודמים טוב יותר בגוגל.
3 | איכות התוכן בבלוג – שאתם נכנסים לבלוג באתר שעניין אתכם חשוב לשים לב לכמה דברים חשובים!
- כמה הבלוג מתעדכן?
- האם הפוסטים רלוונטיים לאתר?
- האם יש הרבה פוסטים מסחריים?
- האם בעל הבלוג מביא חופשי להוציא קישורים?
חשוב לשים לב לדברים האלו ושלא יתפספסו לכם.
4 | לאן יוצאים הקישורים מהפוסט – האם זה קישורים פנימיים שבאים לחזק משהו באתר? האם הקישורים יוצאים למקורות מידע רלוונטיים? האם הקישורים מגוונים מטקסטי עוגן שונים?
אם לא, והטקסט עוגן שיש באתר סתם מפנה לתוכן פרסומי או דברים לא טובים ורלוונטיים, אז נעדיף שלא נוציא מהאתר הזה סתם קישורים כי זה לא אתר טוב.
5 | אשליית DR/DA – לא תמיד אם ציון האיכות של האתר גבוה זה אומר שהוא אתר טוב, מכיוון שיש הרבה אנשים שמייצרים רשת של אתרים ועושים מניפולציות על גוגל.
איך אפשר לדעת אם ה- DR/DA אמיתי? נבדוק את הדומיין של האתר בכמה כלים, אם כולם יראו ציון איכות גבוה כנראה שזה נכון. אבל אם חלק כלים יראו ציון גבוה וחלק נמוך אנחנו נצטרך קצת לחשוד ולבדוק יותר טוב את הדומיין.
בסופו של דבר בשביל להתקדם בגוגל אנחנו מחפשים 3 דברים עיקריים באתר המקשר: רלוונטיות, סמכותיות, אמינות.
כדי שהאתר יתקדם באופן כללי – צריך סמכותיות ואמינות.
וכדי להתקדם באתר על ביטוי ספציפי – צריך רלוונטיות.